Kreativ

ŠTÍTEK: polévka

Oběd je velmi důležitá součást jídelníčku.

RADA: Jak sestavit vyvážený oběd, který pomůže s hubnutím?

/7. DEN/ Oběd je velmi důležitá součást jídelníčku. Teď během času koronaviru, který zavírá a otevírá restaurace, bývá pro řadu lidí problém se najíst. Mnoho z nás navíc pracuje na home office, takže si oběd připravuje doma sama. Jak uvařit ten, který vám pomůže s hubnutím?

Spa Hotel Lanterna, Velké Karlovice

7 nápadů, jak se v zimě zahřát

Přemýšlíte, jak si co nejvíc zpříjemnit chladné zimní období? Pro inspiraci přinášíme tipy od profesionálů z různých oborů.

Spa Hotel Lanterna, Velké Karlovice

7 nápadů, jak se v zimě zahřát

Přemýšlíte, jak si co nejvíc zpříjemnit chladné zimní období? Pro inspiraci přinášíme tipy od profesionálů z různých oborů.

I letos si lidé v Boskovicích mohli přijít pro betlémské světlo a ochutnat sváteční polévku. Foto: Monika Šindelková

O Štědrodenní polévku i Betlémské světlo bylo i letos v Boskovicích postaráno

Jelikož trvají vládní protikovidová opatření, rozhodli se letos pořadatelé zrušit charitativní akci u Vánočního stromu města Polévku pro bohaté a chudé. Proto se rozhodli provozovatelé restaurace U Rabína za pomoci místní Pionýrské skupiny a skautského oddílu Nibowaka podávat na Štedrý den od desíti dopoledne do jedné po poledni štědrovečerní polévku z výdejového okénka. Pro zahřátí byl i „střízlivý“ punč. Výtěžek z celé akce bude věnován službám Charity Blansko.

Iniciátoři výzvy Chcípl pes Jiří Janeček a Jakub Olbert rozdávali v Praze rybí polévku.

Rybí polévka byla. Místo primátora ji na Staromáku rozdávali restauratéři

Iniciátoři výzvy za zachování provozu restaurací Chcípl pes Jiří Janeček a Jakub Olbert dnes na Staroměstském náměstí v Praze nabídli kolemjdoucím rybí polévku uvařenou v jejich restauracích. Pro misku s voňavým pokrmem přicházeli bezdomovci i kolemjdoucí turisté, kteří si původně přišli prohlédnout vánoční strom. Organizátoři připravili 350 porcí a zároveň na místě otevřeli stánek s peticí Za normální svět - otevřeme Česko.

Maloúpská vařečka, krkonošská kulinářská klasika, nabídla zajímavé soutěže.

Kuchtíci budou soutěžit o nejlepší krkonošskou polévku

Místní kuchtíci, kuchtičky, kuchaři a kuchařky budou soutěžit o nejlepší krkonošskou polévku. Soutěžící budou vařit nejen polévku, ale také představí další krkonošské dobroty a regionální speciality. A samozřejmě se můžete těšit na pivo horalů z Pivovaru Trautenberk.

Chroustek letní na Krnovsku a Osoblažsku letos  naplno předvedl své početní stavy.

OBRAZEM: Letní invaze chroustků na Krnovsku a Osoblažsku je fascinující

/FOTOGALERIE/ Ti, kdo sledují dění v přírodě, znají pojem „chroustí rok“. Přibližně jednou za tři nebo čtyři roky se chrousti vyrojí v nezvyklém množství. Na Krnovsku a Osoblažsku nám letos své početní stavy naplno předvedl chroustek letní. Je doma v listnatých lesích, na loukách i v zahradách. Za soumraku se všichni chroustci zvednou jak na povel, aby předvedli své rojení.

Závodní stravování, jídelna, oběd. Ilustrační foto

Jídlo v „závodce“ boduje. Je levné a většinou kvalitní, ukázal průzkum

Závodní stravování se mezi zaměstnanci těší velké oblibě. Vyplatí se, obědy jsou většinou levné a kvalitní. Vyplývá to z průzkumu, který je součástí interaktivního projektu na mapování firemního stravování s názvem „Moje závodka“. Jeho organizátorem je Sdružení pro zaměstnanecké stravování (ProZAMS).

Chřestový salát s vejcem.

Je tu období chřestu: Jak na recepty s křehkým pokladem?

Odstartovala letošní chřestová sezona a vy si říkáte, jak s křehkým pokladem naložit. Jako inspiraci přinášíme recepty na polévku, salát i dvě hlavní jídla. Ale určitě znáte spoustu dalších variant, tak je klidně vyzkoušejte všechny, protože chřestu není nikdy dost.

Polévky indická, bramborový krém, maďarská zelnice, minestrone a další voněly na krumlovském náměstí.

Polévky pro dobrou věc sklízely v Krumlově úspěch

/VIDEO/ Pozoruhodná akce se odehrála o masopustním úterý na českokrumlovském náměstí. Všichni zájemci si tam u stánku s názvem Polévka, která pomáhá mohli koupit výbornou čerstvou masopustní polévku.

Masopustem bude od soboty žít centrum Českého Krumlova.

Dejte si o masopustu polévku, pomůžete tím jiným

Masopustnímu veselí budou patřit dny od soboty až do úterý v Českém Krumlově. Těšit se můžete na průvod masek, pouliční kejklíře a muzikanty, dobré jídlo a pití. A také na novinku ICOSu – masopustní polévky pro dobrou věc.

Křehký jablkový závin

Jednoduché recepty pro zimní měsíce: zkuste závin či květákovou polévku

Únor je právem považován za nejchladnější měsíc roku. Klepete se zimou jen při pohledu z okna? Existují jídla, které zaženou hlad i zimomřivost a jejich přípravou strávíte jen chvilku. Vyzkoušejte například lahodnou květákovou polévku s knedlíčky, nebo krůtí maso po čínsku. Hodí vás chuť na sladké? Pak přijde vhod i křehký jablkový závin. 

Akce pro nevěsty.

Tipy na víkend 25. a 26 ledna

V Pardubicích vrcholí Grand festival smíchu, ale o víkendu můžete také tančit či ochutnat polévky, o kterých jste ještě ani neslyšeli. 

Již šestým rokem se mohou v mrazivých dnech těšit prostějovští bezdomovci na výdej teplých polévek. 7.1. 2020

VIDEO: V třeskutém mrazu hřeje bezdomovce teplá polévka

FOTOGALERIE/ Krátce před půl dvanáctou se na prostranství před Místním nádražím v Prostějově scházejí lidé bez domova. Důvod je prostý, dostanou teplou polévku zdarma. Tradiční projekt organizuje předsedkyně Okrašlovacího spolku Milada Sokolová.