Plavková sezona je tu. Pokud nejste spokojeni se svou postavou, necítíte se dobře, existuje způsob, jak vše vylepšit. Nemusíte hladovět, vyzkoušejte naše lehké a chutné recepty a bude vám skvěle.
Závodní stravování se mezi zaměstnanci těší velké oblibě. Vyplatí se, obědy jsou většinou levné a kvalitní. Vyplývá to z průzkumu, který je součástí interaktivního projektu na mapování firemního stravování s názvem „Moje závodka“. Jeho organizátorem je Sdružení pro zaměstnanecké stravování (ProZAMS).
Odstartovala letošní chřestová sezona a vy si říkáte, jak s křehkým pokladem naložit. Jako inspiraci přinášíme recepty na polévku, salát i dvě hlavní jídla. Ale určitě znáte spoustu dalších variant, tak je klidně vyzkoušejte všechny, protože chřestu není nikdy dost.
V jarním jídelníčku by neměla chybět ani tradiční bylinka , a to kopřiva. Vyskytuje se na mnoha místech a její využití, v kuchyni je opravdu široké. Naše recepty bvás o tom jistě přesvědčí.
K nynějším jarnímu období patří také patří pokrmy, po kterých se budete cítit lehce. Inspirujte se našimi recepty na ředkvičkovou polévku, koláč s rebarborou, závin se špenátem a salát s grilovaným kuřetem.
Jeden by řekl: Co na té řepě se zelím všichni vidí? Jenže, jak zdůrazňuje časopis Gurmet, boršč je mnohem víc než řepná polévka. Boršč je elixír! Kulinární klenot připravovaný v mnoha variacích. A také jablko sváru vhozené mezi národy východní Evropy. A pak že jídlo spojuje…
Na Velký pátek se držel půst. V některých krajích se toto pravidlo dodržovalo velmi striktně. Začalo se po čtvrteční snídani a půst trval až do snídaně na Bílou sobotu.
I vietnamská komunita v Libereckém kraji se zapojila do výzvy, aby podala pomocnou ruku. Někdo nabízí kávu nebo polévku pro členy IZS, jinde šijí roušky.
I vietnamská komunita v Libereckém kraji se zapojila do výzvy, aby podala pomocnou ruku. Někdo nabízí kávu nebo polévku pro členy IZS, jinde šijí roušky.
I vietnamská komunita v Libereckém kraji se zapojila do výzvy, aby podala pomocnou ruku. Někdo nabízí kávu nebo polévku pro členy IZS, jinde šijí roušky.
Dva měsíce s teplým obědem. Pátým rokem funguje v Prostějově projekt, kdy dostávají lidé v sociální tísni zdarma pravidelně teplé polévky. Letošní ročník byl ve středu v poledne ukončen speciální pochoutkou. Rozdávala se svíčková.
/VIDEO/ Pozoruhodná akce se odehrála o masopustním úterý na českokrumlovském náměstí. Všichni zájemci si tam u stánku s názvem Polévka, která pomáhá mohli koupit výbornou čerstvou masopustní polévku.
Tentokrát vám nabízíme recepty na nejrůznější polévky, které jsou hlavně nyní, v probíhajícím zimním období, velmi užitečné. Zahřejí, doplní potřebné vitamíny a minerály a hlavně jsou velmi chutné.
Masopustnímu veselí budou patřit dny od soboty až do úterý v Českém Krumlově. Těšit se můžete na průvod masek, pouliční kejklíře a muzikanty, dobré jídlo a pití. A také na novinku ICOSu – masopustní polévky pro dobrou věc.
Únor je právem považován za nejchladnější měsíc roku. Klepete se zimou jen při pohledu z okna? Existují jídla, které zaženou hlad i zimomřivost a jejich přípravou strávíte jen chvilku. Vyzkoušejte například lahodnou květákovou polévku s knedlíčky, nebo krůtí maso po čínsku. Hodí vás chuť na sladké? Pak přijde vhod i křehký jablkový závin.
/ROZHOVOR/ Polévka pro chudé i bohaté oslavila čtvrt století. V Boskovicích se stala součástí Štědrého dne. Příspěvek za porci je dobrovolný, stejně jako jeho výše. Vybrané peníze pak pomáhají lidem z regionu v nouzi.
FOTOGALERIE/ Krátce před půl dvanáctou se na prostranství před Místním nádražím v Prostějově scházejí lidé bez domova. Důvod je prostý, dostanou teplou polévku zdarma. Tradiční projekt organizuje předsedkyně Okrašlovacího spolku Milada Sokolová.
/FOTO/ Výtečná zelňačka, čaj nebo svařené víno. A výtěžek čtrnáct tisíc korun, který poputuje na dobročinné účely. Ve Svitávce letos podruhé nalévali Štědrodenní polévku u vánočního stromu.
Fibrilace síní je nejčastější poruchou srdečního rytmu a počet pacientů nadále stoupá. Může přijít náhle a někdy o ní řadu let ani nemusíte vědět. Paní Markéta se o své fibrilaci dozvěděla také až v 50 letech.
Rybí polévka voněla roudnickým náměstím na Štědrý den již v dopoledních hodinách. Pošesté se totiž před Zámeckou restaurací v Roudnici nad Labem od 10 hodin rozdávala rybí polévka.
Na Václavském náměstí se dnes v poledne servírovala rybí polévka. Lidem ji rozlévali starosta Prahy 1 Pavel Čižinský (Praha 1 Sobě) a radní této městské části Pavel Nazarský (Piráti). Akci zahájili zpěvem koledy Veselé vánoční hody, ke kterému se připojili i lidé čekající ve frontě. Polévka se dnes podávala také na Staroměstském náměstí, ve Vršovicích nebo Horních Měcholupech.
Velké Opatovice - Vyslechnout si verše, ochutnat polévku a punč mohou lidé na Štědrý den v kostele svatého Jiří ve Velkých Opatovicích. Setkání pořádá místní divadelní spolek Teatrum.
Na Staroměstském náměstí dnes politici podávali vánoční pokrmy, a to 2000 porcí rybí polévky a 1000 porcí houbového kuby. Lidé na jídlo čekali ve frontách, mnoho z nich si přineslo potravinové krabičky a vánoční menu si odnášeli s sebou. Čekání se neobešlo bez hádek a strkanic.
Jižní Morava – Setkání s rodinou a přáteli ve vánoční atmosféře. A navíc příspěvek na dobrou věc. Dagmar Sýkorová z Černé Hory na Blanensku míří už léta na Štědrý den do rodných Boskovic. Hodinu před polednem provoní tamní Masarykovo náměstí tradiční Polévka pro chudé i bohaté. „Vždycky se moc těším. Potkám se s řadou známých lidí, které nevídám. Výtěžek navíc podpoří lidi v nouzi přímo v regionu. A na to vždy ráda přispěji,“ řekla žena.
Jak o vánočních svátcích pomoci potřebným? Kde v kraji je možné přispět na charitu? Deník připravil souhrn zázračných tipů, jak pomáhat, u příležitosti speciálního pátečního vydání Deníku zázraků.
Vánoční čas je neodmyslitelně spjat i s ušlechtilými skutky a pomáháním potřebným. Proto se město Příbram ve spolupráci se Svatou Horou rozhodlo i letos uspořádat dobročinnou vánoční akci, jejíž výtěžek bude určen na materiální potravinovou pomoc pro lidi bez domova.
Boskovice /FOTOGALERIE/ – Polévka pro chudé i bohaté. Tradice na Štědrý den, která v Boskovicích funguje už čtvrt století. A pomáhá lidem z Blanenska v nouzi. Za toto období už příchozí za porce polévky přispěli téměř milion korun. Loni to bylo přes osmdesát tisíc. Čas ani místo se nemění. Začátek je v jedenáct dopoledne na Masarykově náměstí a konec v poledne.
Ostravská anarchistická aktivita Food not Bombs (Jídlo místo bomb) dokáže u vítkovického nádraží neděli co neděli nakrmit okolo padesáti lidí. V poslední době bez asistence strážníků či úředníků.
Již pošesté se ve Znojmě konala Noc venku. Cílem této akce bylo seznámit širokou veřejnost s problematikou života lidí bez domova, bořit předsudky vůči bezdomovcům a zprostředkovat jim zážitkovou formou „běžné fungování“ člověka žijícího na ulici.
Pamatujete si na Luncheon meat, foneticky a počeštěle lančmít? Zakonzervované mleté vepřové maso, které bylo původně určeno pro potřeby britské armády, se stalo se za socialismu oblíbeným zpestřením kuchyně.
Brno /VIDEO, FOTOGALERIE/ - Vytoužený podpis od kuchařského mága Zdeňka Pohlreicha získaly v pondělí v podvečer desítky Brňanů. Pohlreich přijel do brněnského knihkupectví Luxor představit svoji novou knihu receptů Taková normální kuchařka.
Trvanlivé potraviny, konzervy, polévky, těstoviny, ale také drogerie. To chybí Potravinové bance Karlovarského kraje, která po celý rok zásobuje lidi v nouzi, kteří její pomoc potřebují.
Pravidelný pohyb je důležitý pro zachování zdraví a fyzické kondice. Někdy ale právě sport může způsobit velmi závažné zdravotní problémy jako v případě 52letého Vladimíra.
/FOTO, VIDEO/ Už počtvrté se v sobotu 16. listopadu po poledni sešly stovky lidí v Krušovické pivnici v litoměřických Pokraticích na unikátní dobročinné akci Jozefa Pásztora. Ten spolu s přáteli uvařil kapustnici a guláš za dobrovolný příspěvek. Výtěžek půjde na dětské oddělení litoměřické nemocnice.
„Sám se v kuchyni pohybuju od malička a postupem času jsem si začal víc a víc uvědomovat, jak mi plýtvání jídlem vadí a je právě na mně, na kuchaři, abych se snažil o osvětu a dělal maximum proto, aby se plýtvalo co nejméně,“ vysvětluje Martin Škoda, proč se zapojil do projektu Konec plýtvání.
/FOTOGALERIE/ Na králodvorském zámku v sobotu 6. listopadu konala další akce, kterou si lidé oblíbili. Tou je domácí zabijačka. Již od desáté hodiny dopoledne až do podvečerní osmnácté byl pro návštěvníky na stáncích na výběr pestrý sortiment zabijačkových pochoutek, jako tlačenka, ovar, polévka či guláš.
Blíží se zima a my se opět připravujeme na pravidelné vydávání teplé polévky pro lidi bez domova. Polévky, zaplacené s výnosu Tříkrálové sbrírky, se začnene vydávat od podnělí 4. listopadu třikrát týdně, vždy v pondělí, středu a pátek, od 12:00 do 13:00 hod. v průjezdu Osobní asistence na Horní České 6, kde budou připraveny stoly a židle.
Jitrnice, jelítka, tlačenku, zabijačkovou polévku, sulc, ovar i další dobroty si mohli zájemci odnést v sobotu z klatovského náměstí, kde se konaly farmářské trhy spojené se zabijačkovými hody.