Kreativ

ŠTÍTEK: proměna

Prostranství mezi přírodovědeckou fakultou a Tylovým sadem prošlo revitalizací. Studenti jej navíc mohou využít i jako netradiční studijní materiál.

Nově otevřenou Geologickou stezku v Ostravě ocení hlavně studenti

FOTOGALERIE/ Nevyužité prostranství v Chitussiho ulici ve Slezské Ostravě, v pěší zóně před budovou Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity, dostalo nový kabát. Studenti se tam i něco přiučí. Výhledově je v plánu i revitalizace nedalekého parčíku v Tylově sadu.

V Jihočeském muzeu najdete výstavu České Budějovice před sto lety - proměny města ve fotografiích a knihách, jejíž spoluautorem je fotograf Milan Binder.

Sto let ve fotkách, knihách i tisku

České Budějovice – Jak se za století proměnilo město České Budějovice, můžete zjistit na výstavě České Budějovice před sto lety, která je až do 17. února k vidění v Jihočeském muzeu v Českých Budějovicích.

Brdská příroda. Ilustrační foto.

Nová kniha mapuje historii i současnost Brd

Příbram - Právě vyšla nová publikace o Brdech. Je souhrnem všeho, co zaznělo loni na stejnojmenné konferenci pořádané v Rožmitále pod Třemšínem Státním oblastním archivem v Praze, jmenovitě i jeho Státním okresním archivem Beroun a Státním okresním archivem Příbram, a Podbrdským muzeem v Rožmitále.

Autoři nejzdařilejších snímků převzali při vernisáži putovní výstavy finanční odměny. Na snímku zleva Tomáš Kiprov, Eliška Ryšavá, František Krejčí a Daniela Seifertová. Foto: KK sev

Sto let regionu pohledem fotografů

Karlovy Vary – Soutěž pro amatérské i profesionální fotografy u příležitosti oslav 100. výročí vzniku Československé republiky připravil Karlovarský kraj.

Předvánoční hecboj dvojic.

Letos „suchý“ Hecboj dvojic zve opět na start

Tábor - Odpočinek od předvánočního shonu, odreagování a možnost nechat promluvit svou sportovní a soutěživou duši: to všechno nabízí populární Hecboj dvojic pro veřejnost, který napíše svou další kapitolu už v neděli 2. prosince.

Proměny Vojmíra Blažka zdobí vstupní halu elektrárny.

Proměny Vojmíra Blažka zdobí vstupní halu elektrárny

Dukovany - Vojmír Blažek z Třebíče se do elektrárny Dukovany vrací podruhé. Tentokrát s novou výstavou nazvanou Proměny. Uměleckou fotografii propojuje s formou abstraktního umění – malbou na obličej. Výtvarně ztvárněné osoby probouzí v různých pózách silné emoce.

O křest knihy se postaral prezident České republiky Miloš Zeman spolu s ředitelem Lesní správy Lány Milošem Balákem.

Knihu o Lánské oboře pokřtil i prezident Miloš Zeman

Lány /FOTOGALERIE/ – V prostorách zámku Lány byla prezidentem republiky Milošem Zemanem a ředitelem Lesní správy Lány Milošem Balákem slavnostně pokřtěna dlouho připravovaná publikace s názvem Lánská obora v proměnách času.

Panelová diskuze Deníku v brněnském Vida centru s hejtmanem Jihomoravského kraje Bohumilem Šimkem

Diskuze s hejtmanem: Hospodaření s vodou? Budeme se muset uskromnit, řekl Šimek

Brno /ANKETA, VIDEO/ – Rok 2018 je pro vedení kraje rokem půlení. Co se mu zatím povedlo? Jak bude kraj bojovat se změnou klimatu, jíž jsme právě svědky? Jak se bude snažit předcházet suchu nebo zmírňovat jeho dopady? Je to vůbec možné? A co na to starostové, zemědělci nebo vinaři? A také, jak se kraji daří pomáhat s proměnou vytápění v domácnostech a jaký to má vliv na životní prostředí? To byla hlavní témata úterní panelové diskuze s jihomoravským hejtmanem Bohumilem Šimkem. Sledovat jsme ji mohli i online na našem webu.

Trojský most a černá tramvaj 15T ForCity.

Architektura. Pražští plánovači si k narozeninám nadělili černou tramvaj

Institut plánování a rozvoje (IPR) funguje v Praze už pět let. V listopadu 2013 se transformoval z Útvaru rozvoje města (ÚRM). Městští plánovači se za tu dobu dostali do povědomí obyvatel hlavního města. IPR si nyní ve spolupráci s dopravním podnikem nadělil k výročí speciální architektonickou tramvaj, která bude jezdit po metropoli celý rok.

Ivan Hoffman

Den Ivana Hoffmana: Univerzální manželství

Trend je zjevný. Homosexuálové manželství uzavírat budou, otázkou je pouze kdy. Jednoduše nedají pokoj, dokud neprosadí svou, a v dnešní liberální společnosti je většině lidí jedno, jak si druzí zařídí život, kdo se s kým vede za ruku anebo kdo s kým spí.

Charles s královnou Alžbětou a princem Philipem.

Na britský trůn čeká 66 let. Proměny prince Charlese, který slaví sedmdesátiny

Princ Charles, nejstarší syn Alžběty II. a jejího manžela Philipa, dnes slaví 70. narozeniny. Vášnivý ekolog bojující proti globálnímu oteplování a zapálený ochránce historických budov čeká na britský trůn už 66 let. Jak šel čas s nejdéle čekajícím panovníkem na britský trůn? Podívejte se do naší fotogalerie. 

Vánoční strom byl zatím rozsvícen pouze na zkoušku.

V Novém Městě už začaly Vánoce

Nové Město na Moravě - „To už rozsvítili vánoční strom? Vždyť ještě advent nezačal. Je ale nádherný, povedl se.“ Podobné komentáře se nesly v pondělí Vratislavovým náměstím v Novém Městě na Moravě. Rozzářený smrk před kostelem svaté Kunhuty nenechal nikoho na pochybách, že se Vánoce kvapem blíží.

Plánovaná proměna Karlova náměstí - vizualizace.

Karlovo náměstí projde postupnou proměnou za 230 milionů korun

Po mnoha letech nezdařilých pokusů zná Praha novou podobu Karlova náměstí. Vítězný návrh, který vzešel z tzv. soutěžního dialogu, schválili pražští radní. Citlivá obnova parku v centru města bude doplněna o promenádu, kavárnu, hřiště a trhy. Revitalizace má z parku vytvořit místo, kde lidé chtějí trávit čas. Cena celkové revitalizace parku se odhaduje na zhruba 230 milionů korun. 

Bývalá Mayerova továrna.

Co s bývalou továrnou? Napovědět má architektonická soutěž

Dvůr Králové nad Labem - Co a za kolik? To jsou zásadní otázky, na které by měla odpovědět architektonická soutěž. Dvorská radnice ji chce vypsat hned zkraje nového roku a chce mít díky tomu jasno, jak přeměnit areál bývalé Mayerovy továrny a někdejší městské tržnice.

Vítězný návrh proměny Vítězného náměstí - vizualizace.

Vítězné náměstí se otevře lidem. Praha má vítězný návrh jeho proměny!

Dlouho očekávaná revitalizace Vítězného náměstí má jasnější obrysy. Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy (IPR) v úterý večer vyhlásil výsledky architektonické soutěže na jeho novou podobu. Návrh, který byl odbornou porotou oceněn jako nejlepší, odklání veškerou dopravu mimo střed náměstí. Kulaťák tak získává zcela novou tvář. Autoři návrhu jsou Pavel Hnilička, Eva Macáková a Josef Filip.

Ilustrační foto

Radnice plánuje milionovou proměnu školky

Třebechovice p. O. - Dlouhodobě špatný stav jedné z budov a blížící se povinnost nabírat dvouleté děti. Dva hlavní důvody, proč třebechovická radnice chystá nákladnou rekonstrukci místní mateřské školy v Tyršově ulici. Podle předběžných odhadů by celý projekt, který je rozvržen do etap, měl vyjít na zhruba 40 milionů korun.

Stará tribuna na fotbalovém stadionu v Kostelci nad Orlicí

Fotbalisté si dají pauzu. Stadion čeká rekonstrukce

Kostelec nad Orlicí - Roky se v Kostelci nad Orlicí mluvilo o rekonstrukci místního sportovního stadionu. To, že jeho zásadní proměna začne už nevidět, dokládá především fakt, že kostelečtí fotbalisté proti sokům z Jaroměře o tomto víkendu na dlouhou dobu odehráli své poslední domácí utkání.