Kreativ

ŠTÍTEK: proměna

Hradec chce z letiště novou rozvojovou zónu spojenou s leteckým průmyslem.

Tangenta i bulvár. Letiště v Hradci Králové čeká proměna

Hradecké letiště je součástí města takřka devadesát let. Poslední roky je však více než s letectvím spojováno s hudebními produkcemi či místem, kam si neukáznění řidiči jezdí pro svá odtažená auta. V minulosti také bývalý ministr vnitra Radek John zamítl vystavět zde hasičský polygon.

Školní statek v Humpolci.

Školní statek v Humpolci bude mít novou tvář

Humpolec – Školní statek v Humpolci čeká letos a v příštím roce razantní proměna. Díky investicím za několik desítek milionů korun se ze zmíněného statku stane velmi moderní místo pro výuku zemědělských oborů.

Jezero Most a město Most při pohledu od sklácky Celio.

Otevření Jezera Most se o rok posouvá. Stále je to staveniště

Jezero Most se má otevřít pro veřejnost až v roce 2019. Z původního plánu zpřístupnit liduprázdnou oblast už letos sešlo kvůli zpoždění zahájení některých staveb. Čeká se hlavně na výstavbu oddychové pobřežní zóny s pláží, přístupových cest a propojovacích inženýrských sítí.

Ilustrační foto

Dětem upraví hřiště za milion. Vznikne ze zahrady

Čejč – Rozsáhlou proměnu zahrady u Základní školy v Čejči ve víceúčelové hřiště plánuje vedení tamního úřadu. Chystané změny se týkají jak terénních úprav pozemku a výsadby nových stromů, tak nově zřízených zpevňovacích stěn.

Původní pomník legionářů u kasáren.

Lípa připomíná výročí republiky

Hradec Králové - Pamětní lípa od úterního dne v Hradci Králové připomíná výročí vzniku samostatné České republiky. Lípa byla vysazena na rohu ulic Československé armády a Divišovy, vedle sídla Boni pueri a areálu Vrbenského a Gayerových kasáren.

Bourání v Táborských kasárnách.

Referendum kvůli kasárnám v Benešově nebude, rozhodnou politici

Benešov – Už brzy po Novém roce by měli benešovští komunální politici rozhodnout o tom, co s hlavní budovou někdejších Táborských kasáren. A i když je proměna kasáren důležitá a z řady pohledů pro Benešov i citlivá záležitost, rozhodne o tom jen 27 zvolených osobností nejvyššího orgánu města – zastupitelstva.

hrad Svojanov

Deset let kastelánem na Svojanově

Svojanov - Kastelán Miloš Dempír slaví v tomto roce již desátý rok svého působení na hradě Svojanově. Za tu dobu došlo k mnoha změnám a hrad trhá návštěvnické rekordy.

Nádraží ČD v Uherském Hradišti.Ilustrační foto.

Vlakové nádraží v Hradišti přebudují za 300 milionů

FOTOGALERIE / Vlakové nádraží v Uherském Hradišti se promění k nepoznání. Podle plánu Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) se bude k jednotlivých nástupištím chodit podchody, v souvislosti s úpravou kolejišť by měla doznat zásadních změn i známá myší díra, která se má značně rozšířit.

Ilustrační foto. Děčínská nemocnice.

Po interně čekají špitál další opravy

Děčín – První velkou rekonstrukci po mnoha letech má za sebou děčínská nemocnice. Letošní opravou interny ovšem investice Krajské zdravotní, pod kterou špitál spadá, nekončí. V příštích letech by do něj měly přitéct další stovky milionů korun.

Karlovo náměstí. Ilustrační foto.

Karlovo náměstí je o další krok blíž ke své proměně

/RASTR/Takzvané řízení se soutěžním dialogem vyhlásil Institut plánování a rozvoje (IPR Praha) v polovině srpna letošního roku. Nyní Rada hlavního města Prahy schválila výběr architektonicko-krajinářských týmů, které budou v dalších měsících pracovat na proměně parku na Karlově náměstí. 

Ilustrační foto

I vlastnoručně vyrobený obal je malý dárek

Vánoce máme od dětství spojeny s nadělováním dárků, na které se děti těší celý den a štědrovečerní večeři nemohou už rozrušením ani dojíst. Jako dospělí se zase těšíme na radost a překvapení obdarovaných. Ale aby se mohlo se vzrušením rozbalovat, musí se nejprve zabalit…

Nové logo bude na vozech Mini od března 2018.

Mini má nové logo. Emblém značky se výrazně zjednodušil

Od příštího roku bude všechna Mini zdobit nové logo. Automobilka se rozhodla svůj nynější znak rozsáhle zjednodušit a po 17 letech současného emblému tak přichází s novým designem. Ten vyniká opravdu minimalistickým přístupem.

Betlémské světlo, ilustrační foto.

Vzhůru do divadla

Jižní Čechy – Vánoční ozdoby z drátů a korálků budou součástí sobotní tvůrčí dílny, která se uskuteční v rámci výstavy Vánocev proměnách času v kapitulní síni strakonického hradu.

Dobratické fotbalisty povzbuzuje při mistrovských zápasech také skupinka dívek a žen oblečených do dresů tamního klubu.

V Dobraticích byla výborná atmosféra

Před nedávnem jsme v rámci Sportovního detektiva zavítali až na samotný východní cíp našeho okresu, do Bukovce. Tentokráte se podíváme blíže, konkrétně do Dobratic.

Jiří Candra

Příprava ledu pro curling? Alchymie, říká Jiří Candra

Plzeň – Curling je jeho životem. Je aktivním hráčem, v barvách Sokola Liboc získal mistrovské tituly, dotáhl to až do reprezentace, je i trenérem. A aby toho nebylo málo, Jiří Candra patří u nás k předním odborníkům na přípravu ledové dráhy pro curling.

Ilustrační foto.

Krátce ze Strakonicka

Strakonicko- Přinášíme přehled krátkých zpráv a kulturních událostí ze Strakonicka. 

Ilustrační foto

Dávejte víc peněz, vyzve kraj stát. Jak to ale udělat?

Střední Čechy – Jiní utrácejí nejmíň miliardu korun z peněz, které by měly patřit středním Čechám – a to je ještě odhad, který se drží hodně při zemi. Tak hodnotí náměstek středočeské hejtmanky pro oblast financí a evropských fondů Gabriel Kovács (ANO) situaci v rozdělování peněz ze státem vybraných daní v rámci takzvaného RUD: rozpočtového určení daní. Z daňových příjmů stát posílá peníze pro pokrytí potřeb krajů i obcí a měst. 

Ulice  II. Pětiletky bude horšovskotýnským občanům plně zpřístupněna již před Vánoci.

FOTO: Nové ulice se dočkají před Vánoci

Horšovský Týn – Proměna celé plochy před obchodem „Mix“ včetně nového podloží, komunikace, chodníků a rozšíření stávajícího počtu parkovacích míst na sídlišti Malé Předměstí v Horšovském Týně. To je výsledek rozsáhlé rekonstrukce, která se v současné době blíží ke konci její druhé etapy.

Ilustrační foto.

Obyvatelé sídliště už chodí po nové kolonádě

Kralupy – Právě dokončená regenerace sídliště V Zátiší přišla kralupskou radnici na 6 300 000 korun. Nejdražší byla likvidace původních ploch a pořízení nových chodníků. Projekt, který odstartoval v polovině letošního srpna, má být hotov až v dubnu příštího roku.

Klášter sv. Anežky

Výstava ukazuje zdobné techniky na slavných středověkých obrazech

Podrobně představit techniky, které zdobí středověké obrazy a sochy, chce nová výstava v klášteře svaté Anežky v Praze. Její autoři věnují pozornost dílům mistrů, jakými byli Mistr vyšebrodského oltáře, Mistr třeboňského oltáře, Mistr svatojiřského oltáře či Mistr litoměřického oltáře. Výstava se jmenuje Očím na odiv a v expozici věnované středověkému umění potrvá do 20. května.

Česko zpívá koledy v Prostějově

Prostějovsko si dnes hromadně zazpívá koledy. Přidejte se!

Pojďte se v adventním čase chvíli zastavit a společně si zazpívat! Oblíbená akce pořádaná Deníkem Česko zpívá koledy spojí v jednu chvíli tisíce lidí v celé zemi, hromadně se bude opět koledovat i na prostějovském náměstí. 

Starosta Josef Málek  a knihovnice Anna Novotná převzali titul Knihovna roku.

Knihovna ve Věžnici prošla zásadní proměnou

Věžnice – Velkou proměnou prošla v poměrně krátké době místní knihovna ve Věžnici na Havlíčkobrodsku. Proměna byla tak zásadní, že si za ni knihovna vysloužila ocenění Knihovna roku.

Víceúčelové hřiště. Ilustrační foto.

Dobrá zpráva pro atlety i další. Kobylští zrekonstruují tamní sportoviště

Kobylí – Tartanová dráha, víceúčelové hřiště s umělým povrchem nebo doskočiště pro skok daleký. To vše má být po rekonstrukci součástí sportoviště při základní škole v Kobylí. Vedení obce budou stát opravy 6,7 milionu korun, přes čtyři miliony má pokrýt dotace z ministerstva pro místní rozvoj.