Kreativ

ŠTÍTEK: rýže

Franz Seher s obchodem bez obalů neuspěl.

Bez baleného to u sousedů nejde

Linec – Před jedenácti měsíci zahájili Franz Seher s partnerem ve své prodejně Holis market v Linci jako první supermarket v Horních Rakousích prodej pouze nebalených potravin. Minulý pátek s nimi začalo řízení o konkurzu, informuje deník OÖN. Proti aktivům 200 000 eur stojí pasiva 315 000, věřitelů je 65. Majitelé zboží doprodávají se slevami, podrželi si jen čtyři zaměstnance.

Zlatá svatba na Zámečku.

Romantika! Zlatou svatbu oslavili na Zámečku

Rudoltice - Romantické prostředí rudoltického Zámečku láká i ke svatbám. V sobotu zde manželé Helekalovi slavili dokonce zlatou svatbu. „Zúčastnilo se jí přes třicet členů rodiny a manžele na Zámeček přivezl pan Beran z Lanškrouna v krásném veteránu," popsala slavnostní událost na Zámečku jeho kastelánka Krasava Šerkopová.

Ilustrační foto.

Kočky budou v novozélandské metropoli povinně nosit čip

Wellington - Kočky žijící v novozélandské metropoli Wellingtonu budou muset jejich majitelé brzy opatřit čipem. O rozhodnutí radnice hlavního města, které má pomoci především při ochraně vzácných druhů ptáků, informovala místní média. V minulosti se objevily i návrhy kočky na Novém Zélandu zcela zakázat.

Živé Člověče, nezlob se! v Prlově; sobota 23. července 2016.

V Prlově hráli živé Člověče, nezlob se! Kralovali domácí

Prlov – Oblíbenou společenskou hrou Člověče, nezlob se! se v sobotu odpoledne bavili v Prlově. Místní si ji zahráli v její klasické deskové podobě i tím způsobem, že figury tvořili sami lidé. Netradiční turnaj se v Prlově uskutečnil potřetí.

Problematická prodejna v Opočně

Dobrou chuť! Místo chleba myší trus

Opočno – Copak si dnes dáte dobrého? Je libo myší trus? Takto se mohli ptát svých zákazníků provozovatelé jednoho obchodu s potravinami v Opočně.

Šéfkuchař a majitel restaurace Hliněná bašta v Průhonicích Hynek Vávra.

Šéfkuchař Hynek Vávra: Rybám 
v létě nejlépe svědčí grilování

Průhonice - Letní počasí, posezení u vody a ugrilované čerstvé ryby. Tak si představuje léto šéfkuchař a majitel restaurace Hliněná bašta v Průhonicích Hynek Vávra. Češi podle něj ryby preferují stále častěji. Lepší než doma na pánvi je ale lepší je připravit na zahradě na grilu.

Ilustrační foto

Tisíce Venezuelanů šly po otevření hranice nakoupit do Kolumbie

Caracas - Venezuela v sobotu podruhé v tomto měsíci krátce otevřela hranici s Kolumbií a umožnila tak lidem, aby si v sousedním státě nakoupili základní potraviny a léky. Podle agentury AP toho využily desetitisíce Venezuelanů. Země se potýká dlouhodobě s hlubokou hospodářskou krizí, která vyvolává rozsáhlé protesty. Prezident Nicolás Maduro nechal loni hranici s Kolumbií z bezpečnostních důvodů uzavřít.

Jiří Popelka

Jiří Popelka chválí Jihočechy za výkony ve Světové lize

České Budějovice – Vedoucí úseku reprezentací Českého svazu volejbalistů Jiří Popelka se vrátil ze třetího turnaje Světové ligy. Reprezentanty přivedl španělský trenér Miquel Falasca v devíti zápasech celkem k pěti cenným vítězstvím.

Ilustrační foto

V Praze dnes vyvrcholí soutěž v míchání nealkoholických nápojů

Praha – Na Staroměstském náměstí v Praze se dnes v rámci Mattoni Koktejl Festivalu utkají barmani o nejlepší nealkoholický drink roku 2016. Akci doprovodí vystoupení skupin Slza, Mig 21, No Name a zpěvaček Barbory Polákové a Ewy Farné. Na barmanskou show i koncerty je vstupné zdarma.

Obchůdek vlašimské charity.

Charitní obchůdek ve Vlašimi spojuje dárce i příjemce pomoci

Vlašim - Kalhoty nebo sukně za třicet, oblek za šedesát, knížka za deset, mikina za dvacku. Takové jsou ceny v Charitním obchůdku Vlašim, který funguje už půl druhého roku. Najdeme tu také potřeby do domácnosti, povlečení, hračky nebo sportovní potřeby. Obchůdek provozuje Farní charita Vlašim jako místo vzájemné materiální pomoci. V dubnu přijaly pracovnice obchůdku dary v celkové hodnotě převyšující čtyřiadvacet tisíc korun. To je dosud nejvíc v historii trvání obchodu.

Ilustrační foto z tiskové konference. Na snímku zleva Michael Mathieu, LJ van Zyl, Tony McQuay.

Bolt, Eaton, Lavillenie... Jaké zázemí hvězdy Tretry čeká letos?

/JÍDELNÍČEK SPORTOVCŮ/ Do Ostravy se na 55. ročník atletického mítinku Zlatá tretra, který začíná v pátek, sjedou nejlepší sportovci z celého světa. Zázemí jim díky své výhodné poloze v blízkosti Městského stadionu zajišťuje již tradičně Clarion Congress Hotel Ostrava.

Serena Williamsová na turnaji v Římě.

Serena Williamsová šokovala. Snědla jídlo pro psa a přiotrávila se

Řím - Impulzivní ochutnávka psího žrádla málem stála Serenu Williamsovou start na antukovém turnaji v Římě. Světová jednička přiznala, že vyzkoušela lžíci pochoutky, kterou v hotelu objednala pro svého jorkšíra z psího menu, a udělalo se jí zle. Následující duel třetího kola s krajankou Christinou McHaleovou ale nakonec zvládla.

Ilustrační foto

Japonští zemědělci vkládají naděje do zájmu o whisky

Tokio – Nárůst obliby japonské whisky přiměl mladého pěstitele rýže Hirošiha Cuboučiho dát se na alkohol, tedy přesněji na ječmen, který se pro výrobu whisky používá. Domácí spotřeba rýže každoročně klesá, a tak se šestatřicetiletý Cubouči rozhodl využít současného módního zájmu o japonskou whisky a zkusit pěstovat ječmen. Japonská whisky se řadí mezi nejlepší a nejdražší na světě a zisk místních lihovarů díky růstu zájmu o whisky by nyní mohl začít proudit i k místním zemědělcům, píše agentura Bloomberg.

Mé putování Peru se pomalu blíží ke svému konci. Ukrajuji z něj poslední kilometry, které jsou ve stejném duchu, jaké bylo celé putování skrze tuto rozporuplnou zemi. Nahoru a dolů. Cesta úzkými kaňony, ale i vysokými horskými hřbety.

Napříč Jižní Amerikou: Sedám na skládačku a padám dolů do peruánského údolí

/SERIÁL TÝDENÍKU/ - Mé putování Peru se pomalu blíží ke svému konci. Ukrajuji z něj poslední kilometry, které jsou ve stejném duchu, jaké bylo celé putování skrze tuto rozporuplnou zemi. Nahoru a dolů. Cesta úzkými kaňony, ale i vysokými horskými hřbety. Přestože mě pomalu začíná tlačit čas, neodolal jsem nabídce jednoho chlapíka z USA, který mi už v La Pazu řekl.

Michal Solařík z Mikulova pomáhá s prosazením jihomoravských vín v Jižní Koreji.

Korejci „ochutnali práci" jedenácti vinařství, pomohl k tomu Mikulovan Solařík

Břeclavsko – Jakmile 
v následujících týdnech usednou Jihokorejci 
ke slavnostní večeři, některým se možná místo tradičních nápojů z rýže objeví na stole víno z Břeclavska, Hodonínska nebo Znojemska. Společně s kolegou prošlapává cestu za vývozem jihomoravských lahví do vzdálené asijské země Mikulovan Michal Solařík.

Doktor Leoš Středa.

Středy doktora Středy: Bezlepková dieta

Východní Čechy - Lidí špatně snášejících lepek v posledních letech velmi přibylo. Intolerance na tuto látku se projevuje několika různými obtížemi od nadýmání přes bolesti břicha, průjem, až po zvracení a nevolnosti.

Doktor Leoš Středa.

Středy doktora Středy: Bezlepková dieta

Východní Čechy - Lidí špatně snášejících lepek v posledních letech velmi přibylo. Intolerance na tuto látku se projevuje několika různými obtížemi od nadýmání přes bolesti břicha, průjem, až po zvracení a nevolnosti.

Ilustrační foto

Středy doktora Středy: Bezlepková dieta

Východní Čechy – Lidí špatně snášejících lepek v posledních letech velmi přibylo. Intolerance na tuto látku se projevuje několika různými obtížemi od nadýmání přes bolesti břicha, průjem, až po zvracení a nevolnosti. Jedinou vhodnou a úspěšnou léčbou je bezlepková dieta. Ta nejenom, že pomáhá proti zdravotním potížím, ale zároveň je to také výborný pomocník při hubnutí.